Alles om het optimale uit jouw kamado te halen.

Geniet maximaal van jouw kamado, door hem goed te gebruiken en te onderhouden!

Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Eerste gebruik van de kamado

Wanneer je de kamado voor het eerst wil gaan gebruiken. Zal de kamado eerst ingebrand moeten worden. Dit kun je doen door de kamado 2 uur lang rond de 200 graden te houden. Hierdoor worden de laatste lijm en verfresten verbrand. En heb jij mooi de kans om alvast een beetje te oefenen hoe de temperatuur geregeld moet worden.

De temperatuur regelen van een kamado

De temperatuur regelen van de kamado doet men door het samenspel tussen 2 luchtschuiven. Onderin en bovenop. Met de luchtschuif aan de onderkant van de kamado, bepaal je het bereik van de temperatuur van de kamado (200-300). Met de schuif aan de bovenkant van de kamado kun je de uiteindelijke gewenste temperatuur instellen. Het vergt even wat oefeningen, maar na één avondje oefenen zal dit geen obstakel meer zijn!

Schoonmaken & Schoonbranden van je kamado

Wanneer de kamado aan de binnenkant erg vet en vies is, kun je hem even schoonbranden. Maar dit hoeft niet na iedere kooksessie te gebeuren. Mocht je hem schoon willen branden, doe het dan maximaal een half uur op 250 graden, langer is niet nodig~

Het rooster maak je het makkelijkst schoon, wanneer deze nog warm is van het grillen. Je hebt hier geen sop voor nodig, alleen een goede borstel, waarmee je het vet en de viezigheid er vanaf kan krijgen. 

De accesoires voor het onderhoud van de kamado

De producten die nodig zijn voor het onderhoud van de kamado zijn te vinden bij " barbecue accesoires ". Klik hieronder om er snel heen te gaan.

Barbecue accesoires

_edited.jpg

Wat zijn onze services

Garantie

We weten dat onze producten goed zijn. We bieden daarom unieke garanties tot  7-jaar op diverse producten.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en is de drijfveer van BarbecueGuru.   Onze gehele aanbod is gebaseerd op een selectie van kwalitatieve producten. 

Service

Wij zijn altijd dichtbij.​ Kom je ergens niet uit? Heb je vragen over producten of wil je weten hoe je spareribs het beste kan bereiden? Neem gerust contact met ons op.  We helpen je graag!

Wat zijn onze services

Aandraaien van de moertjes

Op de kamado zelf, op het onderstel, de hendels en de zijpanelen zitten moertjes. Deze draai je eens in de zoveel keer even aan. Bijvoorbeeld ééns per twee maanden. Door de afwisseling tussen kou en warmte kunnen de moertjes los komen te zitten.